Yozgat Bozok Üniversitesi

SSS

 

 

Erasmus+ Erasmus Nedir?

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2007-2013 yılları arasında yürütülen ve 2014 yılı itibariyle sona eren Hayat boyu Öğrenme Programı kapsamında yükseköğretim alanında sağlanan hibe destekleri 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programı altında da devam edecektir.

Erasmus+ Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlamaktadır.

Yükseköğretim alanına özel olarak ise, yükseköğretimde kaliteyi artırmayı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. 

Erasmus+ Erasmus faaliyetlerinin hedef kitlesi en genel anlamıyla, yükseköğretime taraf olan kurum ve kuruluşlar ile bu kurumların çalışanları ile öğrencileri kapsamaktadır. Başvurular sadece kurum ve kuruluşlar tarafından, proje çeşidine göre Başkanlığımıza ya da AB Komisyonunun ilgili birimi olan Eğitsel, Görsel ve Kültürel Yürütme Ajansına yapılabilmektedir. Bireysel başvuru kabul edilmemektedir.

Erasmus+ Programı altında yükseköğretim alanında hibe desteği sağlanan faaliyetler aşağıda verilmektedir. Detaylı bilgi almak üzere ilgili faaliyetin üzerine tıklamanız yeterlidir. 

 

Erasmus+ kapsamında öğrenci değişimi programından nasıl faydalanabiliriz?

Erasmus programı LLP /Yaşamboyu Öğrenim Programına dahil ülkeler olan Avrupa Birliği üyesi 28 ülke, Avrupa Birliğine üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve Avrupa Birliğine üye olmaya aday Hırvatistan ve Türkiye yüksek öğretim kurumlarının istifadesine açıktır.

 

Bu programa katılmak için ne yapmalıyız?

Programa katılmak için üniversitemizin  Erasmus web sayfası olan erasmus@bozok.edu.tr adresinden yapılacak olan yeni dönem başvuru ilanlarını ve üniversitemiz içerisinde belirli yerlerde yapıştırılacak olan afişleri takip etmeniz belirtilen aşamalara uymanız gerekmektedir.

 

Erasmus+ öğrenim hareketliliği ve staj hareketliliğine aynı anda başvurup aynı yıl içinde her ikisinden de faydalanabilir miyiz?

Aynı akademik yıl içinde hem öğrenim hem de staj hareketliliğine başvurulabilir ve Erasmus öğrenim hareketliliğinden faydalanan, staj hareketliliğinden de faydalanabilir.

 

Erasmus+ öğrenim hareketliliğinde yerleştirildiğimiz üniversite B1 seviyesinde İngilizce puanı istiyor. Buna göre; gireceğimiz Erasmus sınavı B1 seviyesinde mi yapılıyor ve bu sınavı kazanırsak gideceğimiz üniversitenin istediği seviyeyi karşılamış olur muyuz?

 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru formunda tercih ettikleri dilden (İngilizce veya Almanca) sınava gireceklerdir. Dil sınavından B1 ve üzeri not alanlar sınav notunun 50%’si ve genel not ortalamasının 50%’si alınarak hesaplanacak notları ile sıralamaya tabi tutulacaklardır. B1 Dil Seviyesinin kaç puana tekabül ettiğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69730/h/yabanci-dil-esdegerlikleri-250713.pdf

Önemle belirtmek isteriz ki, hak kazanacağınız üniversitelerin çoğu öğrenci kabulü için dil sertifikası talep etmektedir. İstenilen dil sertifikaları üniversitelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, bazı üniversiteler ana dilinde, bazıları İngilizce ya da B1-B2-C1 gibi farklı seviyelerde dil sertifikası istemektedir. Bu yüzden başvuru sırasında tercih edeceğiniz üniversitelerin web sayfalarına girerek araştırma yaparak, tercih yapmalısınız

 

KPDS-ÜDS-TOFEL-IELTS gibi bir dil puanımız mevcut ise, yine de Erasmus sınavına girmemiz gerekiyor mu?

Eğer geçerli bir dil puanınız var ise belirtilen tarihler arasında ofisimize getirdiğiniz takdirde Erasmus sınavına girme şartınız aranmaz bu dil puanı üzerinden değerlendirilmeye alınırsınız. Bu durum hem öğrenim hem de staj hareketliliği için geçerlidir.

 

Tercih edeceğimiz okulların akademik takvimlerini nerden öğrenebiliriz?

Tercih ettiğiniz veya yerleştirildiğiniz üniversitelerin akademik takvimlerini o üniversitelerin web sitelerinden araştırmalarınız sonucu öğrenebilirsiniz. Ayrıca ofisimize bu konuda bildirimler geldikçe Erasmus web sayfamızda haberler ve duyurular kısmında ilan etmekteyiz.

 

Erasmus+ hakkımı iptal ettirmiş olmam ya da onaylamamış olmam, gelecek dönem için Erasmus programına katılmamı engeller mi?

Yerleştirmeler sırasında size verilmiş iptal tarihlerinden sonra yani süresi dışında iptal veren öğrencilerimiz, bir sonra ki yıl başvuru yapması durumunda -10 ceza puanı uygulanır.

 

Son sınıf öğrencileri ikinci dönem alttan ders bırakıp Erasmustan faydalanabilir mi?

Ön lisans ve lisans öğrencileri için başvuru şartı 2.20dir. Öğrencilik sıfatınız devam ettiği sürece bir ya da iki yarıyıl Erasmus yapabilirsiniz önemli olan her bir dönem için 30 AKTS ders eşleştirmeniz gerektiğidir

 

Erasmus+ öğrenim hareketliliğine başvuru yapmam için alttan dersimin olmaması mı gerekiyor?

Böyle bir zorunluluğumuz mevcut değildir sadece Ön lisans, Lisans ve Doktora programları için gerekli olan akademik ortalama şartını yerine getirmeniz gerekmektedir.

 

Aynı yıl içerisinde Erasmus sınavı iki kere mi yapılıyor?

Ek kontenjan sürecimiz söz konusu olursa eğer aynı yılda Erasmus sınavı iki kere yapılabilir ama normal süreçte tek bir Erasmus sınavı yapılır.

 

Erasmus+ hareketliliğine başvurup ve hak kazandıktan sonra gitmekten vazgeçersem sorun çıkar mı?

Erasmus hareketliliğine hak kazandıktan sonra feragat ettiğinizi bildiren dilekçeyi erasmus ofisine teslim ederseniz sorun yaşamazsınız.

 

Not ortalamamız 2.20 'ın altında olursa katılamaz mıyız?

Not ortalamasına ilişkin standartlar Ulusal Ajans ve Avrupa Birliği Program yürütücüleri tarafından belirlenmiş olup istenen not ortalaması başvuru ilanlarında belirtilmektedir.

 

Not ortalamamız sınav sonucuna etkili olacak mı?

Not ortalamasının genel not ortalamasına etkisi her sene Ulusal Ajans tarafından belirlenmektedir ancak not ortalamasının genel not ortalamasına etkisi %50’in altına inmemektedir.

 

Erasmus+ başvuru sırasında şu anki genel not ortalamam mı dikkate alınır yoksa Büt sınavlarından sonraki genel not ortalamam mı dikkate alınır?

Erasmus hareketliliğine başvuru sırasında sahip olduğunuz genel not ortalaması dikkate alınır.

 

Öğrenci üniversiteye başladığı yıl Erasmus programından yararlanabilir mi?

Öğrenci üniversiteye başladığı yılın 1. dönemi değil 2. dönemin sonunda Erasmus programına başvurabilir.

 

Ön lisans öğrencileri değişim yapılabilir mi?

Evet yapabilir.

 

Yüksek lisans için Erasmus’tan faydalanan bir öğrenci doktara içinde başvuru yapabilir mi?

Toplam faaliyet 12 ayı geçmeyecek şekilde başvuru yapıp faailiyetten yararlanabilir.

 

Engelli öğrenciyim şartlar benim için de aynı mı?

Erasmus programına katılım şartları değerlendirildiğinde Engelli öğrencilerimiz gerek değerlendirme gerekse hibe alımı konusunda kesinlikle eksi bir durumda değil aksine daha fazla kazanımları vardır.

 

Sınavı kazandıktan sonra izlememiz gereken prosedür nedir?

Sınavı kazandıktan sonra gidecek olduğu yer netleşen öğrencimiz gideceği hareketlilik türüne göre web sitemizde yer alan ilgili sekmeleri takip edip evrakları hazırlamaya başlamalıdır.

 

Erasmus+ sınavına girip tercihlerim dâhilinde bir üniversiteye yerleştirildikten sonra işlemlerimize devam etmezsek gelecek dönem için bu hakkımı kullanabilir miyim?

Her başvuru ve seçim, ait olduğu yılı kapsamaktadır. Söz konusu yılın kazanılmış hakkı bir sonraki seneye devredilemez.

 

Hibelerimizi neye göre alacağız?

Hibeler, öğrencilerimize yurtdışında eğitim görmeye hak kazandıkları üniversitelerden gelen davet mektuplarının üzerinde yazan tarihlere göre yapılır. Bu tarihler, ülkeden ülkeye ve üniversiteden üniversiteye değişmekte olup ilk ödemenin yani %70’lik peşin ödemenin yapılabilmesi için baz alınır. Nihai ödeme, öğrencilerimizin eğitim dönemlerini tamamladıktan sonra dönerken alacak oldukları teyit mektubu ve pasaport giriş ve çıkış tarihlerine göre yapılır.

 

Üçüncü ödeme yapılabilir mi?

Erasmus dönemi boyunca öğrencilerimize ilki peşin ve %70 olmak ve ikincisi dönüşte ve %30 olmak üzere iki ödeme yapılır. Öğrenci uzatma aldıysa bir üçüncü ödemede yapılmaktadır.

 

Aynı üniversiteye gidecek öğrencilerin hibeleri neden farklı?

Aynı üniversiteye gidecek olan öğrencilerin eğer hibelerinde farklılık varsa bu davet mektubu üzerinde geçen tarihlerle alakalı bir durumdur.

 

Hibeler aylık mı yatacak?

Öğrencilerimizin hibeleri yurtdışına çıkmadan önce hesaplarına toplam alacak oldukları miktarın %70 yatırılarak ödenir. Aylık bazda ödeme yapılmaz. Geriye kalan kısım ise öğrencilerimiz yurtdışından döndükten sonra getirecek oldukları teyit mektubuna göre (teyit mektubu üzerinde yazan net tarihe göre) ve pasaport giriş çıkış tarihlerine göre yapılır. Bu tarih aralıklarına göre %30’lik ödemede artış ya da azalma olabilir.

 

Vize için üniversiteden yazı almamıza rağmen niçin konsoloslukta vize ücreti ödüyoruz?

Üniversiteden vize yazısının alınması vizeyi kolay almanızı sağlamak içindir. Bazı Konsoloslukların ya da Büyükelçiliklerin vize ücreti talebinde bulunması tamamen o kurumların inisiyatifindedir zira bu kurumlar, bulundukları ülkeler içerisinde bağımsızdır ve bu tarz uygulamaları tamamen bağlı oldukları devletlerle alakalıdır.

 

Vizem çıkmadı ders kaydımı yaptırayım mı?

Erasmus Programı dahilinde de bulunulsa vize alımının %100 garantisi bulunmamaktadır. Vize alınamamışsa ders kayıtlarının yapılması ve eğitim dönemine devam edilmesi mecburidir.

 

Hibe anlaşmasını neden iki tane yapıyoruz?

Hibe anlaşmasını  iki nüsha halinde yapılmasının nedeni LA’da olduğu gibi bu belgenin bir anlaşma olması için imza atan tarafların her birinin elinde bulunması gerektiğindendir. Hibe sözleşmesinin her iki nüshası da imzalandıktan sonra öğrenci bir nüshasını alabilir.

.

Hibeler ne zaman yatar?

Hibeler, Ulusal Ajans tarafından Üniversitemiz Erasmus hesabına hibelerin aktarılması sonrasında ve öğrencilerimizin evraklarını eksiksiz ve talep edilen şekilde tamamlamalarından sonra ilgili öğrencinin € hesabına yatar.

 

Belgelerim tam olmadan hibem yatmaz mı?

disiliskiler.koord.firat.edu.tr adresinde taahhütname evrakında belirtilmiş bulunan evrakların teslimi gerçekleşmeden hibeler yatırılmaz.

 

Verilen hibeler bize kaldığımız süre zarfında yeterli olacak mı?

Hibe miktarları ülkelerin hayat standartları göz önüne alınarak Ulusal Ajans tarafından belirlenir. Bu nedenle ortalama bir harcamayla belli yerlerde bu paranın yetmesi mümkün olabilir ancak burada unutulmamalıdır ki öğrencilere verilen hibe onların yurtdışındaki masraflarını karşılayacak olan bir maaş değil bir burstur. Diğer bir nokta ise paranın yetip yetmemesi öğrencinin yapacak olduğu harcamayla alakalı bir durumdur.

 

Gittiğimiz üniversitede dil kursu ve bunun hibesini alabilir miyiz?

Batı Avrupa ülkeleri hariç (Fransa,Almanya.İspanya,İtalya,vb….) diğer ülkelerin dillerinden hibe alınarak faydalanılabilinir.(Hangi ülkelerin kapsam içerisinde olduğunu görebilmek için erasmus uygulama el kitabına bakılmalıdır)

Erasmus+ programı kapsamında İngilizce dil desteği alabilir miyim veya İngilizcemi geliştirebilir miyim?

Erasmus Programı İngilizce dil desteği veya İngilizce geliştirme programı değildir. Erasmus programının amacını ve kapsamını bu konuyla ilgili olan Erasmus ana sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

 

Hibe anlaşmasında yazılması gereken kodları nereden bulabiliriz?

Hibe anlaşmasında yazılması gereken kodlar Erasmus uygulama el kitabı incelenerek bulunulabilir.

 

Gidilen üniversitelerde alacağımız dersler ingilizce mi olacak?

Öğrencilerimizin yurtdışında eğitim görecekleri üniversitelerdeki derslerin İngilizce ya da o ülkenin kendi dilinde olması tamamen üniversite ile alakalı bir durumdur. Bu nedenle öğrencilerimizin Erasmus başvuru döneminde bilinçli tercih yapmaları ve gitmek istedikleri yerleri önceden araştırmaları önerilir.

 

Ders eşleştirme döneminde bu konuda bize kim yardımcı olabilir?

Ders eşleştirme döneminde sizin de araştırmalarınız dâhilinde bölüm koordinatörleriniz size yardımcı olmakla yükümlüdürler.

 

Daha önce giden bazı öğrenciler Fransa’da ve İtalya’da derslerin İngilizce olmadığını söylüyorlar bu konuda aynı durum bizim başımıza gelirse ne yapacağız?

Batı Avrupa  ülkelerinde (Fransa, Almanya, İspanya, İtalya vb.) üniversiteler kendi dillerinde eğitime öncelik verdiklerinden ve bazı üniversiteler hariç tüm üniversitelerde bulunulan ülkeye ait dil baz alındığından bulunulan ülkenin dili eğitim dili olarak geçerlidir

 

Hangi üniversitelere gidebilirim?

Her bölümün anlaşmalı olduğu üniversiteler farklıdır. Bölümün anlaşmalı olduğu üniversiteler ise web sayfasında başvuru tarihleri resmi olarak ilan edildikten ve online başvuru yapıldığı sırada görülmektedir.

 

Bölümümüz dâhilinde yenilenen ikili anlaşmalar ile ilgili bilgileri nereden öğrenebiliriz?

Bölümleriniz de daha önceki yıllarda var olan ancak şuan sistemde bulunmayan anlaşmalar ile ilgili bir duyurumuz sayfada yer almaktadır. Güncellemeler için halen birçok ortağımız ile irtibattayız. Yenilenen anlaşmalar oldukça ilanlar ile duyuru yapılacaktır.

 

Erasmus+ öğrenim hareketliliğine başvuru yapacağım ama bölümümde iki anlaşma var bunlara başka anlaşmalar eklenebilir mi?

Başvuru döneminde de anlaşma sürecimiz devam ettiğinden, başvuruların son tarihine kadar kesin olmamakla birlikte bölümünüzün anlaşma sayısı artabilir. Bu yüzden son güne kadar başvuruları güncellemekte yarar vardır.

 

Kabul mektubum gelmedi ne yapacağım?

Her üniversitenin sistemi farklıdır. Bazı üniversiteler kabul mektuplarını normal süreçten erken gönderebilirken bazı üniversiteler geç gönderebilir. Normal sürecin dışında gelişen bir durum söz konusuysa bölüm koordinatörleri tarafından destek alınarak kabul mektubunun gönderilebilmesini rica etmek amacıyla karşı üniversiteye mail atılabilir ve yahut karşı üniversite bizzat öğrenci ya da bölüm koordinatörü tarafından aranılabilir.

 

Erasmusla yurt dışındaki üniversitede öğrenimimi devam edeceğim harcı hangi üniversiteye yatıracağım?

Erasmus programına devam edildiği dönem içerisinde harç öğrencinin kendi üniversitesine yatırılır.

 

Yurt dışına çıkmadan Fırat Üniversite’sinde kayıt ve ders seçimi yapacak mıyım?

Erasmus programı dahilinde Erasmus öğrencisi olunup olunmayacağı kesinleştikten sonra ders kaydı yapılmaz ders kaydı yapılmayacağından ders seçimi de yapılmaz

 

Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğini tamamladıktan sonra Dış ilişkiler Birimi’ne teslim etmemiz gereken belgeler nelerdir?

Bu belgeleri web sitemizde yer ilgili sekmelerde bulabilirsiniz.

 

Dönüşte alacağım %30’lik hibenin verilmeme olasılığı var mı?

Bir öğrenci nasıl ki başvuru döneminde gerekli başarıyı gösterip yurtdışına çıkmaya hak kazanıyorsa (tabi bunun karşılığı olarak Erasmus hibesi de alır), başarısızlık karşısında da belli yaptırımlarla karşı karşıya gelebilir.

 

Erasmus+ öğrenim hareketliliği kapsamında yerleştirildiğim üniversitede final sınavlarım akademik takvimin son tarihinden önce bitiyor , akademik takvimin son tarihinden önce dönsem kalan hibemi (%30 lik ödeme) alabilir miyim?

%30’ lik ödemeniz katılım belges ve pasaportunuzda yer alan giriş – çıkış tarihlerinize bakılarak yapılır. Örneğin; 4 ay 3 haftalık hibe aldınız ancak 4 ay 1 hafta kalıp döndünüz bu durumda hak ettiğiniz hibe miktarı kadar orada kalmadığınız için hibenizden kesinti yapılacaktır.

 

Neden sağlık poliçesi istiyorsunuz?

Sağlık Poliçesi  Erasmus Öğrenim Hareketliliğine katılan öğrenciden zaruri olarak istenilen bir evrak değildir. Sigorta yaptırılmasının amacı karşılaşılabilecek bir soruna karşı tedbir amaçlıdır. Yaptırılması Sakarya Üniversitesi tarafından zaruri görülmemektedir ancak bazı konsolosluklar da sağlık sigortası isteyebilmektedir o nedenle sigorta yaptırmadan önce konsolosluktan gerekli bilgiyi almak ve ona göre davranmak daha sağlıklı olacaktır.

 

Neden EURO hesabı açtırmak gereklidir?

Euro hesabı açtırılmasının nedeni, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başaklığı (Ulusal Ajans)’ndan Türkiye’deki üniversitelere paranın Euro üzerinden aktarılması ve üniversite bütçelerinde paranın Euro olarak bulunmasıdır. Bu nedenle Üniversite bütçesinde Euro olarak bulunan para öğrenciye de Euro olarak aktarılır.

 

Diploma eki’nin uygulamadaki faydası nedir?

Diploma eki, Fırat Üniversitesi mezunu bir öğrenci, yurtdışında herhangi bir üniversitenin yükseklisans programına başvurduğunda kendisine diploma denkliği sağlar. http://www.yok.gov.tr/egitim/ab/ab.htm

 

Learning Agreement (LA) öğretim anlaşmasını neden üç tane yapıyoruz?

LA,  öğrenim anlaşması demektir ve bir belgenin anlaşma olabilmesi için buna taraf olan kurum ve kişiler tarafından imzalanması gerekmektedir. Burada üç adet imzalanan LA’nın bir tanesi öğrencide bir tanesi yurtdışında öğrenim görecek olduğu üniversitede bir tanede Fırat Üniversitesi’nde  bulunması gerekmektedir. Gerekli imzaların eksik olması ve üç adet olmaması durumunda bu belgenin anlaşma vasfı yoktur.

 

Yurtdışına gitmeden önce öğrenim anlaşmamı her bir dönem için mi yapmalıyım yoksa iki dönemin derslerini tek bir evrakta gösterebilir miyim?

Öğrenim anlaşması her 2 dönem için ayrı ayrı hazırlanmalı ve her bir dönem için öğrenim anlaşmasında 30/30 kredi bulunmalıdır.

 

Gittiğim üniversitede planlanan faaliyet dönemi tamamlanmadan geri döndüm takdirde nasıl bir uygulamayla karşılaşırım?

Öğrencilerin,  zorunluluk nedeniyle (mücbir sebepler) planlanan hareketlilik faaliyeti döneminden erken dönmesi durumunda, öğrencinin yurtdışında kaldığı süre karşılığı hibe miktarı öğrenci de bırakılmak üzere fazladan ödenen hibenin iadesi istenir. Öğrencinin gerekçe göstermeksizin faaliyet dönemini tamamlaması halinde ise, bütün hibe geri alınır. Her ne koşul olursa olsun Erasmus hibesini alıp yurtdışına çıkan bir öğrenci, kesinlikle ikinci kez Erasmus öğrencisi olamaz.

 

Erasmus öğrencisi olarak Fırat Üniversitesi derse yazılma işlemi gerçekleştiriyor muyuz?

Erasmus öğrencileri misafir oldukları üniversiteden ders alacakları için Fırat Üniversitesi’nde ders seçimi yapmazlar fakat o dönemin harç ücretini Fırat Üniversite’sine öderler.

 

Ders intibaklarındaki ECTS kredileri neye göre düzenleniyor?

ECTS kredileri bölümler tarafından dersin zorluğu ve ders öncesindeki ön hazırlığa göre düzenleniyor. Örneğin, Mühendislik Fakültesinde 4 kredi olan bir dersin ECTS karşılığı bu kredi miktarından daha fazla olabilir.

 

Erasmus+ programından yararlanıp döndükten sonra transkripte misafir olunan üniversitedeki dersler mi gözükür yoksa eşleştirilen Fırat Üniversitesi’ndeki dersler mi gözükür?

Yerleştirilmiş olduğunuz üniversiteden seçtiğiniz dersler direkt transkriptinize işlenir.

 

Sınavda yedekler listesindeyim ne yapmalıyım?

Yedek durumunda bulunan öğrencilerin asil durumda bulunan öğrencilerin yerleşmelerini beklemeleri gerekmektedir. Asil öğrencilerin yerleşmelerinden itibaren boş kontenjanlar kalmış ise yedek öğrencilere şans tanınmaktadır.

 

Güz dönemi için yurtdışına tek dönemlik giden bir öğrenci eğitim dönemini bahar dönemi için de uzatabilir mi?

Erasmus Programına katılan öğrenci kendi okulunun hibe durumuna göre; üniversitesinden hibe yeterliliğinin teyidini almalıdır. Akabinde Bölüm Koordinatörünün onayını alması halinde L. A. ve intibak işlemlerini yeniden yapmalıdır. Ayrıca karşı üniversiteden uzatma aldığına dair kabul mektubu bulunmalıdır. Bu işlemlerin mevcut planlanan Erasmus dönemi bitmeden önce tamamlanması gereklidir. Uzatma yapılan dönem için Erasmus ofisine öğrenci L.A, intibak formu, kabul mektubu ve hibe sözleşmesini iletmelidir

 

Kabul Belgemin ve Hibe Sözleşmemin tek dönemlik olması ve Öğrenim Anlaşmamın İki Dönemlik olması halinde İkinci dönem için de Erasmus Öğrencisi sayılır mıyım?

Öncelikli olarak Hibe Sözleşmen tek dönemlik imzalandığı ve Kabul Belgen tek dönemlik olduğu için Öğrenim Anlaşmanın tek dönemlik olması gereklidir. Öğrencinin tek dönemde alması gerekli İki dönemlik Öğrenim Anlaşmasında yer alan ECTS sorumluluğu doğmaktadır. Bu nedenle öğrencinin ilk dönem giderken yapacağı tüm işlemleri tekrardan yapıp gerekli belgeleri Dış İlişkiler Birimi’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Erasmus+ staj hareketliliği kapsamında istediğimiz ülkeden staj yeri ayarlayabilir miyiz?

Avrupa Birliği'ne üye olan herhangi bir ülkeden staj yeri ayarlayabilirsiniz.​